OMGEVING

Geniet van het Vechtdal Overijssel                               

"Boerhoes", met haar Bedde & Bruggien, boerencamping en theetuin ligt tussen Dalfsen en Zwolle aan de rivier de Overijsselse Vecht. Kom en geniet van dit natuurrijke gebied met een schitterend afwisselend landschap en gastvrije bewoners. De eeuwenoude landgoederen, kastelen en monumentale boerderij zijn een lust voor het oog. Het gebied kenmerkt zich door rust en ruimte, maar toch is er genoeg te beleven op dit mooie stukje platteland van Nederland.

Gelegen aan vele (landelijke) fiets- en wandelroutes is "Boerhoes"een ideale uitvalsbasis voor korte en lange(re) fiets- en wandeltochten. In het hele Vechtdal vindt u het fietsknooppuntensysteem, dat betekent mooi en makkelijk fietsen door het prachtige landschap. Trekt u er liever te voet op uit: in het Vechtdal liggen tal van (langere) wadenroutes en het wandelknooppuntensysteem maakt het lopen van een eigen route eenvoudig. Onderweg vindt u op speciale plaatsen 'verhalenpalen' waar het verhaal van de omgeving met een paar trappen op de pedaal aan u verteld wordt.

Een trekpleister is het natuurgebied 'de Vechterweerd' met zijn Galowayrunderen. Dit mooie en ruige natuurgebied, dat grenst aan de weiden van Boerhoes, herbergt veel soorten planten, insecten en andere diersoorten en is een ideaal struingebied. Bij de naastgelegen vistrap bevindt zich ook de stuw de Vechterweerd die een overbrugging voor fietsers en wandelaars mogelijk maakt naar de noordzijde van de Vecht.

De Overijsselse Vecht is een uniek viswater, met een grote verscheidenheid aan soorten vis. Vissen kunt u vanaf ons eigen land in het stromende water van de Vecht. Vissen in de Overijssel Vecht vanaf ons eigen land , klik hier voor meer informatie.

In het gezellige Dalfsen vindt u alle basisvoorzieningen en wilt u meer, dan is Zwolle nabij. Voor de inwendige mens is er een keur aan gezellige en goede eetgelegenheden.

Omgeving in beeld:

Verslag van Leo en Jacqueline: 2 gezellige en fanatieke hengelsporters die in mei 2011 op het erf van boerhoes en aan de rand van de Overijsselse Vecht genoten hebben. Klik hier.

Leuk filmpje van 'ons' dorp Hoonhorst in 2025 met een stukje Boerhoes als decor: klik hier voor een beeld van nu & de toekomst

Foto's gemaakt door 1 van onze gasten: klik hier

We wonen aan de dijk. Onze uiterwaarden aan de Overijsselse Vecht leveren veel fraaie plaatjes en plezier op!

Bootjes op de VechtDrukte bij de stuwNaar de overkant via de stuw de VechterweerdHoogzomer in de uiterwaardenGenieten op de dijkLetters hooienVissen in de VechtHerfstgezichtWinterpeilIJspret