LAATST NOG EEN DARTEL VARKEN, VANDAAG EEN VERSE WORST...

 Kookkerel ThomasKoken mer KerelsKookkerel Mark

De kerels organiseren in het kader van
"laatst nog een dartel varken, vandaag een verse worst" 
jaarlijks op het erf van Boerhoes enkele keren "Varken in 1 dag"

November 2019 en januari en februari 2020 is het weer zover! Dan zijn onze 4 Boerhoes biggen groot genoeg...

Mocht je belangstelling hebben: stuur een mail, dan krijg je bericht als ze weer samen met anderen aan de slag gaan.

De kookkerels gaan op 4 zaterdagen, samen met groepen van 8-10 personen één van onze eigen scharrelvarkens verwerken. Dit betekent uitbenen en opdelen, om er vervolgens een breed scala aan producten mee te maken waaronder diverse soorten worst, buikspek, gezouten hammen en rollades.

Koken met de kerels

Na afloop wordt het varken verdeeld en worden de zelfgemaakte producten naar huis meegenomen om de rest van de familie te doen verbazen en genieten. De verse worst kan natuurlijk direct in de braadpan maar in het geval van andere  worstsoorten (o.a. metworst, chorizo, ..) komt er nog een aantal weken geduld aan te pas terwijl deze thuis verder rijpen/ zouten in de schuur of aan het plafond in de keuken.

Kijken bij de kerels

Het eerdere kookwerk is op film vastgelegd. Adriaan Holsappel maakte een prachtig filmverslag.

Voor mooie plaatjes kunt u terecht op de eigen website van de kerels. Ze hebben meer met koken dan met computers. De site is dus bij voortduring in oprichting. Neem toch even een kijkje: de foto's zijn zeer de moeite waard.

Klik en kijk

Meekoken?
Heb je belangstelling of vragen, stuur dan een mail aan info@boerhoes.nl (Thomas) of info@marktoonen.nl (Mark) of bel Mark (0529-436856) of Thomas (0529-401878).

Meedoen aan "Varken in 1 dag" kan maar 4 keer in het jaar; meer varkens hebben we niet.... Schroom niet even te laten weten dat het je leuk lijkt een andere keer mee te doen. Dan laten de kerels je weten wanneer onze dieren (en zij) er weer klaar voor zijn.

De kosten van deelname bedragen 125 euro per persoon, te voldoen bij aankomst. Dit is inclusief koffie, thee, lunch en natuurlijk ruim 10 kilo superscharrel. En voor je vertrekt leggen we natuurlijk  nog wel eerst wat zelfgemaakte worstjes op de BBQ!