BOERHOES: DE SPELD IN DE HOOIBERG!

Kunst- en cultuurweekend -kunstomdalfsen 5 & 6 mei 2018

Kunst van binnen en buiten

Beschut in de schuur toont het keramiek, leer en schilderijwerk, groot en miniatuur. Buiten in weer en wind waaien en draaien kunstig de windobjecten over veld en nauur. Overal over het erf zweven de tonen van koor en instrumenten. Kom kijk luister en geniet!

Magdaleen Ronner-schilderijenEeke TasserijluchtversieringDoede de Jong-fotograaf

Binnen en buiten kunst op het erf van Boerhoes: een stal vol bloemen en muziek, tasserijen, foto's en meer. Buiten versieren vreemde objecten de lucht en waait de kunst met de wind mee en serveren we boerendranken.

Jullie zijn van harte uitgenodigd op zaterdag 6 en zondag 7 mei van 10.00 tot 17.00 uur bij Kunstpunt 17, “Boerhoes”, Koepelallee 8, 7722KT Dalfsen, Kijk voor meer kunstpunten en informatie op www.kunstomdalfsen.nl

Op ons erf:

Eeke Tasserij

Eeke Tasserij

Femke Kingma vervaardigt met vakmanschap en passie unieke lederen tassen en klein lederwaren. Haar basismodellen kunnen naar de wens van de klant worden samengesteld, zodat er een persoonlijke en speciale tas wordt samengesteld. "De buitenkant is voor de wereld, de binnekant voor jezelf".

Magdaleen Ronner

Magdaleen Ronner

Maakt kleurrijk werk. In de stal op het erf van boerhoes komen haar schilderijen goed tot hun recht. Wordt blij van verrassend kleurgebruik of sta stil bij de kwetsbaarheid van de mens. Magdaleen schildert met acryl en gebruikt verschillende technieken. Ze ziet uit naar uw komst en vertrelt graag over wat haar inspireert.

Vliegergroep

Vliegergroep Boerhoes

Hoog en laag zweeft een gevarieerde luchtvloot boven de uiterwaarden en de Vecht. Een tiental enthousiaste vliegeraars komen bijeen om hun zelfgemaakte creaties op te laten.

Doede de Jong

Doede de Jong-fotograaf

Doede fotografeert zijn nabije omgeving vanuit een verrassend oogpunt. Elke foto is een plaatje op zich, met een eigen verhaal.

Muziek

Een bonte verzameling Veenendaalse muzikanten speelt zaterdag op eigen wijze het dak van de stal. Beetje blues, beetje bas...veel plezier!

OXO (Eline Cornelisse en Jan Benjamins) "Drijvende bedden"

OXO 'Boje'

In lang vervlogen tijden werd de steen van Bad Bentheim over de Overijsselse Vecht naar het Rodetorenplein in Zwolle vervoerd en ter plekke overgeladen voor transport richting de grote bouwerken in Amsterdam.

Twaalf jaar geleden begonnen de drijvende bedden van kunstenaarscollectef OXO aan hun reis van Bad Bentheim naar het Rode torenplein. De 'Boje' ligt rustig op het erf van Boerhoes te wachten op het laatste deel van de reis. Met de 'Boje' zijn ook de ook beelden van Bentheimer zandsteen, gemaakt door diverse kunstenaars, aangespoeld.

----------------------------------

Een impressie van vorige edities van het kunst- en cultuurweekend op het erf van Boerhoes:

Kunstenaarscollectief OXOOpen vogelwoningenrouteKunstweekend 2012Theemutsen op tafelJamsessie in de stalHet ijzer smeden als het heet isJassen als een warme dekenKoeien en kunst in de stal

Magdaleen RonnerEeke TasserijKunst-werkLeer-werkBeelden van Bentheimer zandsteenZo'n tas houdt je graag vastTheemutsfeestKunst-werk

 

Drukte op het erf van BoerhoesExposities en enthousiasme in de stalDe troubadour kiest Boerhoes als kunst- en rustpuntMooi aan 't werkSchitterende theetuinDe jury brengt een stem uit

 

 

 

15 & 16 juni 2017 theater in de stal, op het erf en in de uiterwaarden van Boerhoes

"Van boekweitboer tot dronepiloot" door Theatergroep de Reizigers

In 4 éénakters draait het om de opkomst van het rendementsdenken in de landbouw de binding van boeren met hun land om te overleven in (economisch) zware tijden.

De toeschouwer reist mee van de verveners die vol ideaisme gingen boeren naar het boerenbedrijf van nu waar de dure landbouwmachines met hun moderne apparatuur en de banken de dienst uitmaken.
U maakt kennis met de rivier de Vecht. Met Horatius de vechtganger en de Vrouw met het Zicht. Met het trekpaard Heike, onderwerp van een wekenlage ruzie tussen de boer en de boerin. Met de boerendochter wiens dromen door de realiteit worden ingehaald. Met de boer die niet meer kan en durft te dromen...

Komt dat zien!